TOP 30 FINASTE BRÖLLOPSLOKALER I STOCKHOLM

Som bröllopsfotograf har jag fotograferat de flesta av mina svenska bröllop i Stockholm med omnejd. Det som genomsyrar alla mina brudpar är kärleken till Sveriges natur och arkitektur - från gamla herrgårdar utanför staden till öarna i Stockholms skärgård. Jag delar av mig tips med bilder på bröllopslokalerna som visar Stockholms unika karaktär.

Finaste kyrkorna i Stockholm för kyrkbröllop

Sverige har unika gamla och välbevarade kyrkor. Vissa har kvar målningar från vikingatiden, vilket är sällsynt att finna. Sveriges kyrkor har blygsamma exteriörer som står i kontrast till deras desto mer karaktärsfyllda interiörer som är ofta präglade av målningar vissa finns kvar från vikingatiderna. Många av dem finns mitt på landet men här finns en del av dem vackraste som ligger i Stockholm med omnejd.

Vallentuna 

Gustaf Vasa Kyrka

Gustaf Vasa kyrka måste vara min favorit storkyrka i stokcholm. Jag har fotograferat där flera gånger och älskar känslan i den. Om man vill känna sig som i Italien.

 

SEglora kyrka

Seglora kyrka Gammal och unik träkyrka belägeni Skansen, Djurgården. De organiserar drop-in bröllopstider också.

Nacka KYrka

KUNGSHOLMS kyrka

Kyrkorna som ligger längre bort där stockholmare gifter sig också:

HÄRKEBERGA KYRKA

öregrunds kyrka

borgerliga vigsellokaler i Stockholm

De flesta paren gifter sig i Stockholms Stadshusdock finns det också många andra olika ställen där man kan gifta sig. På de flesta ställen kan man hitta fina platser för parfotografering så man inte behöver åka någon annanstans. Det finns varierande miljöer för atmosfärer av alla slag, om man önskar sig en landsbygn eller en stadskänsla finns olika ställen att välja mellan. Här är några av mina favoritplatser för en borgerlig vigsel:

Rosendals Trädgård 

Rosendals Trädgård på Djurgården | Blommande och färgglad miljö till rustika och moderna bröllop. Man kan fira utomhus eller i en av tre växthus.

Gamla Orangeriet

Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården i Solna | Två stora rum för dans och middag. Särskilt romantiskt i maj och april med blommande träd.

Ekotemplet i Hagaparken

Ekotemplet i Hagaparken i Solna | perfekt till utomhusvigsel för intima bröllop.

Carlshäll Gård

Carlshäll Gård på Långholmen |  Belägen mitt i stan, se solnedgången genom trädena och vattnet + spännande ankommst med båt som tar er från kajen

dit. Huvudfesten sker i huset med stora och långa katedraliska fönster. Väggarna i trä ger värme. Berömd lokal som vissa kanske känner igen från serierna på TV. Lokalerna rymmer upp till 120 gäster.

Konditori Lyran

Konditori Lyran | Träbyggnad med vackert översikt från terassen över Ekerö.

Bockholmen Hav & Restaurang

Bockholmen Hav & Restaurang - På en liten och lite bortglömd ö i Solna. Sitt vid vattnet och se hur kocken grillar mat framför er. Passar intima bröllop.

Hellasgården i Nacka

Hellasgården i Nacka | Många känner till den från vinteraktiviteter som skridskoåkning som man kan göra där. Nu har dem skapat ett avskild del för fester.

Klasiska bröllopslokaler - SlottSbröllop, Herrgårdsbröllop

För par som vill ha mer klassiskt och kunglig intryck i sin dag:

 

Sjöfartshuset

Sjöfartshuset i Gamla stan | intimt lokal som nås gående om man bor i centrala Stockholm.

 

Hotel J

Hotel J i Nacka | Utmärkt mat och snäll och noggrann service. Lugn vy över vatten och Lidingö och ibland passerar färjor stillsamt förbi. Vigseln sker på bryggan.

 

Terassen i Dramaten

Terassen i Dramaten | Bästa utsikten i stan.

 

Rånäs Slott

Rånäs slott |  En av Sveriges mest efterfrågande bröllopslokaler. Två timmars resa från Stockholm.

Nationalmuseum

Nationalmuseum | ren och minimalistisk yta med naturligt ljus som spiller in från glastaket.

 

Van Der Nootska Palatset

Van der Nootska Palatset | romantisk arkitektur på Södermalm

Riddarhuset

Введите текст…

Ekensdal

Stockholms Skärgård Bröllopslokaler

I Stockholms skärgård hittar man stenön, skogsön och vissa har egna kyrkor, värdshus och annat. I en avlägsen plats omgiven av naturen kan man njuta av närvaro. På bröllopsmorgonen är det också möjlit att göra din egen bröllopsbukett med vilda ängsblommor.

Dalarö skans

Dalarö Skans är en ö till bara er med den bästa utsikten över skärgården. Toppenservice och mat. Se solnedgången i havet. Passar helt privata firelser. En perefkt bröllopslokal omgiven av vattnet.

Lidö VÄRDSHUS

Lidö Värdshus | en grönare ö men traditionell svenskt värdshus.

Utö

Utö | en större ö med egen kyrka. Värt att stanna längre en dag.

Siggesta GÅRD

Siggesta gård på Värmdö erbjuder en genuin skärgårdskänsla bara 40 minuter från centrala Stockholm. Firandet äger rum i en privat del, avskiljd från resten av den aktiva bondgården. Det finns även möjlighet till övernattning för gästerna. Middagen kan även serveras utomhus under stjärnorna, som särskilt synliga när man är långt ifrån stadens ljus. Alternativt kan man njuta av ljusa sommarnätter om man har bröllopet under juni eller juli.

Bröllopslokaler till ett litet bröllop

I princip, man kan fråga olika restauranger om de erbjuder ett chambre séparée och fira där med full service och ha en måltid på en restaurang som ni älskar. Förra mina brudpar har firat på Nålen, TAK, Portal. Här finns ett par vigsellokaler anpassande till 20 och midre antal gäster.

Ett Hem

 Ett Hem är ett av världenst bästa boutique-hotell i Östermalm. Det är en annan värld när man går in portarna. 2023 har dem expanderat och rymmer nu ännu mer: mingla i innergården, inglasad salong eller på andra våningen med balkongen. Njut av deras nordiska kök och unik inredningdesign kombinerad med toppen service. Lyxigt men samtidigt prestigelös atmosfär. Perfekt till intima bröllop.

 

Jag har själv varit där som gäst, och det är verkligen en pärla med svensk bästa inredningsdesign som skapar en lyxig och varm atmosfär. Det öppna köket ger möjlighet att mingla med kockarna, och färska grönsaker ligger i skålen vid entrén... Allt detta skapar en känsla av ett hem där vi är verkligen gästerna i någons hem.

 

Torpedverkstan

Torpedverkstan är en restaurang med bästa utsikter över Stockholm och mat, nyetablerat plats som numera satsar mycket på fest och bröllop. De har deras egen bröllopskorrdinator som är med under dagen. Belägen centralt med utsikten över Djurgården och Östermalm.

 

Sparrow Wine Bar and Hotell

 Sparrow Wine bar and Hotell är ett fransk boutique hotell med god mat mitt i stan. Man festar och övernattar på samma plats. De erbjuder bröllopspaket.

 

HOTELL FÖR FÖRBEREDELSERNA I STOCKHOLM

 

Fördelen med bröllopsförberedelserna på ett hotell är att ni har stilrent och avslappnat utrymme där ni kan förbereda er. Från fotografens perspektiv är det viktigt att hottelen har bra ljusinsläpp, särskilt om bröllopet inte äger rum under sommaren. Dessutom bör det finnas gott om plats så att bruden, hennes gäster och makeupartister har tillräckligt med utrymme för att röra sig fritt. I Stockholm finns klassiska hotell med omfattande erfarenhet och professionalism. Vissa ger ett prestigefyllt intryck, medan andra har en mer anspråkslös atmosfär, och intima privata hotell är också värda att överväga.

 

Grand Hotel Stockholm

Diplomat

Ett Hem

Franz Hotel

Miss Clara Hotell

FÖRST OCH FRÄMST

Var kan man gifta sig i Stockholm?

Stockholm är stor, gammal och har en unik fördel, nämligen att det är omgivet av vatten, vilket innebär att man kan gifta sig i olika typer av miljöer och hitta det som passar er bäst utan att behöva resa långt. Det är Stockholms unika fördel jämfört med andra städer och platser runt om i världen. Det är möjligt att gifta sig var som helst och hitta alla typer av lokaler. Jag har fördelat dem i olika kategorier längre fram i artikeln.

Hur väljer man sin bröllopslokal?

Det är viktigt att besöka och gå igenom drömlokalen. Tänk på hur dagen kommer att flöda – vilka rum ni kommer att använda för middagen, den första dansen och om ni kan mingla eller spendera hela kvällen utomhus. Er lokals bakgrund och stil påverkar allt, inklusive bildens färger. Vissa lokaler kräver mer dekoration eller extrena ljusutrustningen på kvällen som kan höja kostnaden coh kräver mer intryck från florister.

 

Rent praktiska frågor att ställa efter ni har tänkt om ni tycker om lokalen och om det rymmer er antal gäster:

1. Vill ni ha egen mat och drick?

2. Vill ni festa längre än tills klockan 1 på natten?

3. Finns det mäjlighet att rymma alla i något rum i fall det är dåligt väder?

Ankomsten och avresan är också viktiga moment att tänka på. Att anlända till en ö med båt där ni ska fira kan skapa fantastiska minnen. Oavsätt om ni väljer ett värdshus eller ett lyxigt hotell, försök att stanna där en natt för att verkligen uppleva atmosfären och servicen som spelar stort roll under bröllopsdagen. Kan dem, till exempel, rekommendera den bästa ölen eller hjälpa till med att skära tårtan?

Google karta på bästa bröllopslokaler i Stockholm

Om ni tänker gifta er borgerligt i Stadshuset då rekommenderar jag att ni tittar på mer anpassande tips här nedan

Vigsel i Stockholm Stadshus