BRÖLLOPSFOTOGRAF STOCKHOLM

VIGSELPLATSER, BRÖLLOPSLOKALER OCH TIPS TILL ER SOM PLANERAR ATT GIFTA SIG I STOCKHOLM - 2024

Hej!

 

Trevligt att se dig här på min sida. Stockholm är mitt hem nuförtiden, då jag jobbar som bröllopsfotograf här. Det är en vacker storstad där man alltid har nära till naturen. Här hittar man allt från gamla historiska slott till moderna muséer där man kan gifta sig. Jag blir inspirerad varje dag.

 

Jag fotograferar äkta, oposerade stunder i vackra miljöer. Hör gärna av dig om du tycker om mitt bildspråk och det är vad ni har tänkt er för er stora dag.

 

Du kan lära känna mig mer här.

EN GUIDE TILL DEM SOM GIFTER SIG I STOCKHOLM

Många av mina brudpar har blandat internationell ursprung eller familjemedlemmar som reser till Sverige från Nordamerika, Storbritannien, Italien med mera, och vill upptäcka vad Sverige verkligen har att erbjuda. För många av dem är det deras första besök i landet.

 

Det som genomsyrar alla mina brudpar är kärleken till Sveriges natur och arkitektur - från gamla herrgårdar utanför staden till öarna i Stockholms skärgård. Stockholm erbjuder bröllopslokaler där man kan fira sin dag året runt - sommaren är bara en av de fyra årstiderna här.

 

Därför har jag skapat en guide med tips om bröllopslokaler, olika viktiga bröllopsleverantörer och andra råd som kan underlätta er bröllopsplanering och inspirera inför den stora dagen.

 

Guiden är uppdaterad i augusti 2023.

Vackraste bröllopslokaler i Stockholm

Här har jag samlat några tips på olika bröllopslokaler där det kan vara både roligt och mysigt att fira sitt bröllop. De flesta lokalerna passar bra för bröllop i en rustik, lantlig eller modern stil. Jag har arbetat på vissa av platserna själv. Hör av er om ni har några frågor om hur går det att fira ett bröllop där under dagen!

TIPS: HUR VÄLJER MAN SIN BRÖLLOPSLOKAL?
 
Det är viktigt att besöka och gå igenom drömlokalen. Tänk på hur dagen kommer att flöda – vilka rum ni kommer att använda för middagen, den första dansen och om ni kan mingla eller spendera hela kvällen utomhus. Er lokals bakgrund och stil påverkar allt, inklusive bildens färger.

Ankomsten och avresan är också viktiga moment att tänka på. Att anlända till en ö med båt där ni ska fira kan skapa fantastiska minnen. Oavsätt om ni väljer ett värdshus eller ett lyxigt hotell, försök att stanna där en natt för att verkligen uppleva atmosfären och servicen som spelar stort roll under bröllopsdagen. Kan dem, till exempel, rekommendera den bästa ölen eller hjälpa till med att skära tårtan?

Finaste kyrkorna i Stockholm för kyrkobröllop

Sverige har unika gamla och välbevarade kyrkor. Vissa har kvar målningar från vikingatiden, vilket är sällsynt att finna. Sveriges kyrkor har blygsamma exteriörer som står i kontrast till deras desto mer karaktärsfyllda interiörer. Många av dem finns mitt på landet men här finns en del av dem vackraste som ligger i Stockholm med omnejd.

 

Gustaf Vasa kyrka i Odenplan  | Stor och imponerande. Nyrenoverad.

Vallentuna kyrka Orkesta, Vallentuna | mitt på fälten utanför Stockholm

Seglora kyrka i Skansen på Djurgården | träkyrka i faluröd färg.

Nacka kyrka  | 

Lidingö kyrka | 

 

Kyrkorna som ligger längre bort där stockholmare gifter sig också:

Härkeberga kyrka  | unika, oövertäckta målningar som präglar hela kyrkan.

Öregrunds kyrka

Bästa borgerliga vigsellokalerna i Stockholm

De flesta paren gifter sig i Stockholms Stadshusdock finns det också många andra olika ställen där man kan gifta sig. På de flesta ställen kan man hitta fina platser för parfotografering så man inte behöver åka någon annanstans. Det finns varierande miljöer för atmosfärer av alla slag, om man önskar sig en skogsmiljö eller en stadskänsla finns olika ställen att välja mellan. Här är några av mina favoritplatser för en borgerlig vigsel:

Rosendals Trädgård på Djurgården | Blommande och färgglad miljö till rustika och moderna bröllop. Man kan fira utomhus eller i en av tre växthus. Passar till vigsel på vinter när man ser snö runtomkring det inglasade växthuset.

Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården i Solna | Två stora rum för dans och middag. Särskilt romantiskt i maj och april med blommande träd.

Ulriksdals Slottsträdgård i Solna | Belägen nära kyrka. Allé med träd och slott. Finns en populär restaurang där man äter

Ekotemplet i Hagaparken i Solna | perfekt till utomhusvigsel för intima bröllop.

Bockholmen Hav & Restaurang - På en liten och lite bortglömd ö i Solna. Sitt vid vattnet och se hur kocken grillar mat framför er. Passar intima bröllop.

Carlshäll Gård på Långholmen  Belägen mitt i stan, se solnedgången genom trädena och vattnet + spännande ankommst med båt som tar er från kajen dit. Huvudfesten sker i huset med stora och långa katedraliska fönster. Väggarna i trä ger värme. Berömd lokal som vissa kanske känner igen från serierna på TV.

Siggesta gård på Värmdö | Skärgårdskänsla 40 minuter från centrala Stockholm. Man firar i privat del som är separerad från resten av bondgården som är i bruk. Finns övernattningsmöjlighet till gästerna. Middag sker utomhus under stjärnorna som syns när man är långt bort från stan, eller så kan man avnjuta ljusa nätter om man bokar i juni.

Steninge Bruk mellan Sigtuna och Märsta. | Till stora bröllop.

Konditori Lyran | Träbyggnad med vackert översikt från terassen över Ekerö.

Klassika och kungliga bröllopslokaler

För par som vill ha mer klassiskt och kunglig intryck i sin dag:

 

Sjöfärtsmuseet i Gamla stan | intimt lokal som nås gående om man bor i centrala Stockholm.

Hotel J i Nacka | Utmärkt mat och snäll och noggrann service. Lugn vy över vatten och Lidingö och ibland passerar färjor stillsamt förbi. Vigseln sker på bryggan.

Terassen i Dramaten | Bästa utsikten i stan.

Näsby slott i Täby | Moderna inredningar, nära vatten.

Van der Nootska Palatset | romantisk arkitektur på Södermalm

 

Rånäs slott |  En av Sveriges mest efterfrågande bröllopslokaler. Två timmars resa från Stockholm.

Bröllopslokaler i Stockholms skärgård

I Stockholms skärgård hittar man stenön, skogsön och vissa har egna kyrkor, värdshus och annat. I en avlägsen plats omgiven av naturen kan man njuta av närvaro. På bröllopsmorgonen är det också möjlit att göra din egen bröllopsbukett med vilda ängsblommor.

 

Lidö Värdshus - en grönare ö men traditionell svenskt värdshus.

Dalarö Skans - en ö till bara er med den bästa utsikten över skärgården. Toppenservice och mat. Se solnedgången i havet. Passar helt privata firelser.

Utö - en större ö med egen kyrka. Värt att stanna längre en dag.

Bröllopsinspiration:

Annorlunda vigsellokaler nära Stockholm

 Dessa platser är för bröllopspar som vill ha någonting stiligt, unikt och modernt:

 

Ett Hem | ett av världenst bästa boutique-hotell i Östermalm. 2023 har dem expanderat och rymmer nu ännu mer: mingla i innergården, inglasad salong eller på andra våningen med balkongen. Njut av deras nordiska kök och unik inredningdesign kombinerad med toppen service. Det är en annan värld när man går in portarna. Lyxigt men samtidigt prestigelös atmosfär. Perfekt till intima bröllop.

 

Artipelag | ett museum vid havet i skog.

 

Torpedverkstan | en restaurang med bästa utsikter över Stockholm och mat, nyetablerat plats.

 

Sparrow Wine bar and Hotell | Ett fransk hotell med god mat mitt i stan.

 

Nationalmuseum | ren och minimalistisk yta med naturligt ljus som spiller in från glastaket.

 

Winterviken | Alfred Nobels gamla dynamitfabrik, en industriell lokal. 

SKICKA FÖRFRÅGAN

Porträttfotografering i Stockholm

Parfotografering är en viktig del av bröllopet. Ni får tid att prata med varandra utan andra i närheten. För en stadskänsla vid fotograferingen, gå till:

 

Gamla stan, Riddarholmen

Södra Blasieholmshalmen

Djurgårdskanalen särskilt vackert med allén på hösten eller en snöig vinter

Mälarvägen på Södermalm

Södra delen av Kungsträdgården

 

Vid dåligt väder prova:

Galleriet

Carl Eldhs Ateljemuseum

I själva kyrkan eller i Stadshuset

Odenplan, Stadion, Fridhemsplan och andra tunnelbanastationer är perfekta till fotografering.

Google karta på bästa bröllopslokaler i Stockholm

Grön - trädgårdar Blå - slott och lyxiga herrgårdar Svart - på Stockholms skärgård vita - kyrkor grå - fotograferingsplatser

 

Andra viktiga bröllopsleverantörer i Stockholm

Vigselförrättare

Jag rekomenderar Peter Öberg Peter Öberg (oeberg.peter@gmail.com) som är verksamt också på Stadshuset. Han tar sin tid att anpassa sina tal till brudparet. Andra vigselförrättare som är verskama i Stockholm hittar ni här: lista med vigselförrättare

Florister till bröllop

Jag har här länkat tre leverantörer som kan dekorera er lokal eller skapa en brudbukett. Den ena har en mer minimalistisk stil med säsöngsblommorna medan dem andra dekorerar med mer starka färger. Många festlokaler erbjuder sig också att dekorera för dem som hyr lokalen och gör det ganska bra.

 

Maison Violette

Haga Flower Bar

Gullvivan Stockholm

 

Bröllopstårta och bakverk i Stockholm

Är det ens möjligt att ha ett bröllop utan någonting sött? Nuförtiden brukar man inte vänta med att ta fram tårtan, den tas fram direkt efter vigseln för att njutas av tillsammans med gästerna. Här är några bagerier vars utbud av bröllopstårtor är värda att utforska närmare:

 

Unicorn jobbar med aktuella trender och design, till exempel, vintage cake.

Fosch Patisserie

Mr Cake

Green Praline

Lindeberg klassisker som Princesstårta - mums

Bröllopsklänning och kostym

Allt går att handla på nätet, men jag rekommenderar att prova klänningar i butik för att hitta den bästa passformen och stilen för dig. Brudgummen brukar ha en mörkblå kostym som är en klassiker men jag rekomenderar att testa några andra färger som skogsgrön eller mörkbrun. Här är några skandinaviska och minimalistiska bröllopsklädesmärke som mina tidigare bruden har haft på:

 

By Malina

Ida Sjösted

Needle & Thread

Ivory & Grace

Ivy & Oak

Ahlvar Gallery

The Serenity Wear

Rotate by Birgel Christensen

Vera Wang

 

Skor:

Vagabond

Swedish Hasbeens

 

Kostym:

Brothers

Suit Supply

Oscar Jacobson

Bröllopsfotografering paket och pris

Heldagsfotografering börjar från 28 000 sek för 8 timmar, ytterliggare timmar 2500 sek. Resekostnader inom Sverige ingår i 8, 10 och 12 timmarspaket eftersom jag tycker om att fotografera och se nya platser och människor.

 

Jag tar även kortare uppdrag för par som gifter sig på Stadshuset, förlovnings fotografering eller elopements. Se här min prislista och kontakta mig gärna om ni vill ha ett skräddarsytt paket som passar just ert bröllop.

Om ni gifter er borgerligt i Stadshuset finner ni olika paket här nedan

Prislista

Hör av er!

Låt mig höra era idéer kring dagen.